Onderhoud rieten dak 

Een nieuw rieten dak heeft in het begin nog niet zoveel onderhoud nodig. Over het algemeen word er pas na 6 jaar onderhoud uitgevoerd. Het preventief onderhouden van van een rieten dak verlengt de levensduur aanzienlijk. Door structureel onderhoud uit te voeren, kan groot onderhoud of renovatie zo lang mogelijk uitgesteld worden.

Bijvullen en doordekken

Bijvullen (opstoppen) en doordekken zijn voorbeelden van onderhoud aan uw rieten dak. Bij doordekken wordt de kap schoongemaakt. Daarna wordt het oude riet terug getrokken zodat er ruimte ontstaat onder de gaarde, waar nieuw riet bijgestoken wordt. De gaarde houdt het riet bijeen op het dak. Deze bestaat meestal uit staaldraad, maar kunnen ook traditioneel wilgentakken zijn. Met een riet klopper wordt de kap afgedreven en schoongeveegd. Bij deze methode is de gaarde niet te zien van de buitenkant. Het verschil met bijvullen is dat bij bijvullen de gaarde wel zichtbaar is vanaf de buitenkant. Wacht niet te lang en neem contact met ons op en laat deskundig een vrijblijvende inspectie uitvoeren.

Vraag naar advies op maat!

Algen en mos op uw rieten dak 

Wanneer er bladeren, dennennaalden, algen of mos op uw dak komen, is de droogtijd een stuk langer. Zeker wanneer de algen en mos een gesloten laag vormen.  Dit heeft invloed op de kwaliteit van uw rieten kap en zal de levensduur verkorten. Een schoon rieken dak is erg belangrijk. Bladeren en dennennaalden moeten minstens 1x per jaar van het dak worden verwijderd.

Schade rieten dak 

Er kan op verschillende manieren schade ontstaan aan uw rieten kap. Denk bijvoorbeeld aan schade door wind en storm. Door de jaren heen hebben we ook vele klachten ontvangen over schade aan rieten daken voor vogels. Hierdoor ziet uw dak er minder strak uit en bestaat de kans dat er lekkage ontstaat, met alle gevolgen van dien. Wacht daarom niet te lang en voer preventief onderhoud uit. 

Schade door bomen

Het drogen van een rieten dak is belangrijk voor de kwaliteit en de levensduur van de kap. Daarom is het van belang dat er niet (te veel) bomen rondom een huis met een rieten dak staan. Bomen zorgen voor schaduw en belemmeren de drogende werking van de wind. Wanneer bomen dichtbij de rieten kap staat, bestaat er ook kans op erosie. Druppels van de bomen vallen steeds op dezelfde plaats op het dak, waardoor schade kan ontstaan aan uw rieten kap. Een rieten dak gelegen in het bos is dus geen goed plan. Om uw woning in een bos toch van een natuurlijke uitstraling te voorzien, kunt u Novariet overwegen.

Reparatie rieten dak 

Heeft u schade aan uw dak? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken de schade en adviseren u wat u het beste kunt doen. Soms kan een kleine reparatie al de juiste oplossing zijn. Wanneer er sprake is van lekkage, is het van belang zo snel mogelijk een reparatie te laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden op korte termijn!

Kosten onderhoud rieten dak

De kosten voor onderhoud aan uw rieten dak variëren natuurlijk afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden. Voor een offerte op maat voor uw onderhoud, kunt u eenvoudig contact met ons opnemen.

Naast onderhoud, bent u bij ons ook op het juiste adres voor jaarlijkse inspecties, vaste onderhoudsafspraken en losse afspraken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken.