Renovatie rieten dak 

Een rieten dak heeft een minimale levensduur van 25 jaar, maar kan wel tot 40 jaar meegaan. Het renoveren van uw rieten dak kan u veel geld en zorgen besparen. Het biedt u tevens ook vele voordelen zoals het verlengen van de levensduur van uw dak.

Gemiddeld méér dan 12 jaar. Als uw rieten dak versleten is kunt u deze door ons laten renoveren. Zo bespaart u kosten op het leggen van een geheel nieuw dak.

Vervangen rieten dak

We zien dat rieten daken vaak eerder worden vervangen dan de maximale levensduur. Renovatie kan vaak nog een uitkomst bieden. Renovatie van uw rieten kap is in veel gevallen goedkoper dan het complete dak te vervangen. We komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en advies op maat te geven. Als blijkt dat renovatie niet meer mogelijk is, kunnen we u ontzorgen in het plaatsen van een nieuw rieten dak. 

Neem contact op

Van dakpannen naar een rieten dak

Ook is het mogelijk om uw pannen dak te verbouwen naar riet. Het kan allemaal door ons geregeld worden. Inclusief het verwijderen van het oude dak. Wij voeren uw project van het begin tot het eind uit. 

Doordekken of bijvullen rieten dak 

Bij doordekken wordt de kap schoongemaakt. Daarna wordt het oude riet terug getrokken zodat er ruimte ontstaat onder de gaarde, waar nieuw riet bijgestoken wordt. De gaarde houdt het riet bijeen op het dak. Deze bestaat meestal uit staaldraad, maar kunnen ook traditioneel wilgentakken zijn. Met een riet klopper wordt de kap afgedreven en schoongeveegd. Bij deze methode is de gaarde niet te zien van de buitenkant. Het verschil met bijvullen is dat bij bijvullen de gaarde wel zichtbaar is vanaf de buitenkant. Wacht niet te lang en neem contact met ons op en laat deskundig een vrijblijvende inspectie uitvoeren.

Overdekken rieten dak 

Een andere vorm van renovatie is overdekken. Bij overdekken wordt een laag van het oude dak verwijdert, schoon en vlak gemaakt. Daarna wordt er een nieuwe laag riet op het dak gedekt, bovenop de oude dakbedekking waardoor er weinig gesloopt hoeft te worden. Nadeel is wel dat de oude rietlatten niet worden vervangen. Het oude stoffige dak blijft zitten en zal bouwfysisch slechter functioneren. Daarnaast kan de levensduur van de het overdekte dak tegenvallen. Daarom wordt overdekken van een rieten kap vaak afgeraden. 

Hoe lang gaat een gerenoveerd dak mee? 

Renoveren van een rieten dak kan de levensduur verlengen met 10 tot 15 jaar. Uw rieten dak zal er weer als nieuw uitzien, waarmee u de uitstraling van uw woning aanzienlijk verbeterd. Laat renovatie aan uw dak altijd uitvoeren door een professional. De verlengde levensduur hangt grotendeels af van de kwaliteit van het riet en het uitgevoerde werk. 

Kosten renoveren rieten dak 

De kosten voor het renoveren van uw rieten dak zijn afhankelijk van de methode die gekozen wordt en van de oppervlakte van het dak. Daarnaast is de bereikbaarheid ook van belang. Vraag eenvoudig online een offerte op maat aan of neem telefonisch contact met ons op. We staan u graag te woord!